Начало

Няколко съвета в грижа за телефона – втора част

От толкова години мобилни телефони са част от деня и бита ни, че дори не отдаваме нужното време, внимание и грижи за тях. Тук важи и неписаното правило, че колкото по-ново е едно нещо, толкова повече се стараем да го опазим, а с времето, колкото повече остарява, толкова по-малко значение му отдаваме.

И въпреки, че реално нещата би трябвало да са по-различен начин, намерихме място за някои тънкости в грижа за телефона, които е добре всеки да приложи.

За да съхраним живота и вида на новия телефон за по-дълго време, трябва да внимаваме къде го оставяме, с какви ръце го пипаме, колко често се случва да го изпускаме и т.н.

В случаи, че дисплеят е зацапан може да се заемете с почистването му. Почистване на новите видове мобилни устройства се извършва със специални материи кърпи. Преди самото почистване обаче е добре като мярка по безопасност да се извади батерията му. И поради факта, че много нови телефони не предлагат сваляне на батерията, то процедурата става, чрез изключване на устройството.

Самото обтриване на дисплеят на телефона се извършва, чрез обтриване с микрофибърна кърпичка. Такива се продават на много места и не струват скъпо. Добре е всеки да си набави такава, за да е винаги под ръка.

В почистване дисплея на телефона процеса става на сухо. Не бива да се използват никакви гелове, кремове или вода. Забърсването става без много натискане, независимо, колко упорити са петната.

В случаи, че по дисплея на телефона има мазни или лепкави петна, които трудно могат да бъдат отстранени само със суха кърпа се използват няколко капки дистилираната вода. В случаи, че концентрата й не е достатъчен може да се направи и разтвор от 1:1 оцет и дистилирана вода.

Почистването става, чрез впръскване на разтвора на самата кърпа. Следва подсушаване и едва, когато телефона е напълно сух се включва отново в режим на работа.

Изключването на телефона е от значение и задължително при смартфоните. Не бива да се пропуска и изключване на всички тъчскрийн функции. Последното правило важи и в случаите, когато той бива прибиран в джоб или чанта. Спазвайки изброените няколко съвета ще си гарантирате по-дълъг живот на батерия и ненужно включване на различи опции.

Допълнително