Начало
Fashion Colors - Рокли без Ръкав

Мобилният свят

В дигиталния свят мобилният телефон и портативното устройство често стават универсални методи за комуникация. Текстови съобщения, обаждания, комуникация и общуване в социални мрежи, радио и телевизия, всичко това бива възпроизвеждано от една джаджа. Грижим и да съхраним живота на мобилния си телефон за по-дълго се налага да полагаме максимални сили и старание. Да вземе под внимание един от важните компоненти на всеки телефон, неговата батерия. Тя може да запази живота си за по-дълго, когато полагаме известни усилия за нея. При обратното и недостатъчни грижи телефона може да се превърне в непотребна джунджория, която да бързо да загуби своя стил, само заради изтощената батерия.

Резервно зарядно устройство за мобилен телефон не е излишно. Днес все по-лесно е да се набави не само универсално зарядно, но и такова, което да работи с батерии. Тези зарядни помагат при нужда и в извънредни ситуации. Съществуват зарядни за телефони известни още като соларно зарядно устройство. Последното черпи енергия директно от слънцето и така захранването е природно и безвредно, дори, когато няма електричество. Не по-малко място трябва да се отреди и на зарядното за телефон, което може да се ползва в автомобила. Акумулатор, който зарежда батерията трябва да може да издържи много по-дълго от батерията на самия смартфона.

Инвертор се използва, когато е нужна мощност на телефон и силата на инвертора може да бъде достатъчно полезен инструмент. Инверторът е реално устройство, което преобразува постоянния ток в променлив, сходен с този от електропреносната мрежа.

По сходен начин за зареждане на телефона може да бъде използван и резервният генератор на компютър или лаптоп. За целта достатъчно е само активиране, чрез връзка на USB порт в преносимия компютър и зареждането на батерията е готово.

За пестене от батерията на лаптопа може да се проверят и някои от настройките и приложенията, които са постоянно активирани и хабят от нея. Това е още един метод, които би помогнал в кризисна ситуация.

Допълнително