Начало
Fashion Colors - Рокли без Ръкав

Покупка на телефон

Днес, за да купим компактния, удобен и многофункционален телефон, може да се окажем като в бездна, където да ни затрупват всевъзможни предложения. Доказано е, че колкото по-малък избор има, толкова по-лесно се прави той и обратното, колкото повече модели се предлагат от даден артикул, толкова по-затруднено е решението.

Така популярни станаха смартфоните, а тяхната покупка е свързана с множество детайли, които трябва да уточним предварително.

Дали трудна мисия или приятна и образователна работа е изборът на новия смартфон. С многообразието, което съществува днес на пазара за телефони, можем да открием всевъзможни предложения. Казано по обикновен начин правилният избор на смартфон днес може да се сравни само с търсене на игла в купа сено.

Обикаляне по магазини и търсене в глобалния сват на Интернет може да обърка значително. В тези моменти всеки трябва да има план за действие, а следвайки определени тактики в търсене на добрия телефон може да избере именно онзи, от който има най-голяма нужда.

На първо място трябва да се направи съпоставка от какво точно имате нужда. Дали телефон ви е необходим за бизнес и приложения за конкретните функции, различни операционни системи. Сред конкретни спецификации и нужните приложения в избора на телефон се нареждат:

Видео камера от пред – телефон с това приложение избирате, когато се налага да провеждате често бизнес видео разговори или видеоконференции чрез телефона. За целта е нужно устройството да има предна камера. Камерите на смартфони днес се предлагат в VGA до 2 МР камери. Щом заговорим за качество на разговора, то добре е да имаме в предвид, че то няма да е на високо ниво, както за основна камера, но върши идеална работа за бизнес конференцията.

Вградена памет – мястото за съхранение е важен фактор, особено при телефона. Дали тя е вградена или сменяема, зависи също от нуждите и конкретните дейности на всеки. Така например, за да съхранявате документи и презентации на вашият телефон, се налага избора на телефон да се свежда до такъв с повече памет. Има телефони с вградена ROM памет и MicroSD слот. Така например може да се избира измежду телефон с 8GB и MicroSD слот с до 32GB разширение.

Клавиатура – изборът на телефон с виртуална клавиатура е добър, но не всеки може да борави с нея. В тези ситуации се избира модел телефон с физическа QWERTY клавиатура. Добри модели телефони са смартфони като Motorola XPRT, BlackBerry Bold 9790. Съществуват и телефони с плъзгаща клавиатура като Samsung Captivate Glide.

Защитни програми – защитата на информацията днес е от изключително значение. Ето, защо смартфона трябва да притежава такава. Той се превръща във важна част от професионалния и личен живот, а защитата на информация, документи, контакти, съобщения, видео и други трябва да са на сигурно място. За предпазване от зловредни софтуери, се използват различни антивирусни програми като сред, които Norton, Webroot и AVG Antivirus.

Допълнително