Начало
Fashion Colors - Рокли без Ръкав

Как да зареждате телефона си на къмпинг

В ерата на съвременните технологии без смартфон не е лошо да отидете навсякъде, дори и на екскурзия, поне за да се ориентирате на земята или да снимате интересни предмети (за да не вземете голяма камера със себе си). В тази връзка възниква проблемът със зареждане на приспособлението.

Ето и няколко опции, дадени ни от interpolezno.com, за зареждане на батерията на телефона ви, когато пътувате:

Първо, зарядни устройства със слънчева енергия. Мощността на такива устройства е малка и те се зареждат напълно само при идеални метеорологични условия, т.е. при облачно време е вероятно това устройство просто да не работи. Плюсът е лекото тегло и относителната автономност.

Мобилна слънчева батерия

Второ, преносими батерии. Всичко е просто - те се зареждат от всеки контакт и служат като източник на енергия за телефона. В зависимост от модела на телефона, те могат да зареждат батерията изцяло или частично. Недостатъкът е, че зарядът им трябва да бъде попълнен, което е невъзможно в условията на дълги походи, сред природата. Плюсът е, че тяхната такса е достатъчна за прилично зареждане на телефона.

Преносима мобилна батерия

Трето, преносимото зареждане от батерии. Батерията на пръста не е мощна и е достатъчно само да презаредите телефона. Тя е много компактен, лек, но също така не е автономен. Вероятно за висококачественото зареждане на телефона ще са необходими много батерии за пръсти.

Преносимо зареждане на батерията

Четвърта, машина на динамото. Телефонът се зарежда, чрез усукване на дръжката, в резултат, на което се генерира електричество. Устройството е напълно автономно, но дръжката може да бъде усукана до безкрайност, за да зареди устройството поне няколко процента.

Пето, чудото на технологията е лагерна печка с вграден термоелектричен генератор, който позволява да преобразувате топлинна енергия в електрическа и да зареждате телефона. Теглото на тази печка е малко в мащаба на туристическа раница (1 кг), обаче, тя може да бъде много полезна при поход.

Разгледайте и тази Топ листата на таблети и смартфони преди Коледа.

Изборът на всеки, дали да предприеме електроника на поход или да се откаже от старомодния компас и карта, обаче е много по-лесно и по-безопасно човек да има средства за комуникация с тях, като харчи разходите си икономически, отколкото да не контактува със света изобщо.

Допълнително