Начало

Избора на ламинат, като избор на телефон

Направата на ламинат става с HDF материали. Важен за направата на ламината е дървения материал, който обаче е зависим от влажността. Неустойчивостта на дървените елементи към влага, провокира по-голям интерес към ламинатите. Поставянето на ламиниран parket е част от поставянето на 200 микрона от полипропилен, така се свързват отделните части една към друга. Водеща роля се пада на етажирането. Такова не разрешава разминаване повече от 2 мм на всеки 2 м.

Важно е да се обърне внимание и на изолацията към пари, следвана от изолация на субстрат. При този вид се прави подбор на материали, измежду пенополистирол, фолио, корк, дърво, а дебелината не бива да е повече от 2,3 мм. С тази стъпка се осигурява изолация към звуци, шумове и топлинни колебания. По-големите субстрати гарантират заравняване на дефекти и заличаване на неравности. Всеки детайл е свързан с метода на работа и производство.

Ламинатите на пазара предлагат заключващ механизъм , такива присъстват към всяка от плаките. Закопчаването може да се направи по 3 метода, които са:

Тип на връзка, от която зависи "дизайн на ламинат". От модела ламинат се избира и типа. Плоскостите на ламината се съчетават, за да направят плавен прехода към следващата. Надлъжно се поставят първите плоскости от ламинат, идва ред на закрепяне на плоскостите една към друга.

"Рапир" е друга връзка, с която става закопчаването на ламината. Тук плочата се свързва по дължина. Всичко се извършва внимателно , за да не се увредят детайлите.

Третият начин за свързване на ламинираните плоскости е с пластмасова плоча и вложки.

Допълнително